یکی از رایج ترین روش ها برای صاف و براق شدن مو امروزه کراتینه کردن مو است که علاوه بر صاف کردن موها درخشندگی زیبا و ابریشمی به موها می بخشد و موهای آسیب دیده و به اصطلاح وز را ترمیم می کند. به طور خلاصه، در این روش کراتین مایع، پروتئین اصلی بافت مو، به کت مو اضافه می شود و سپس موها را با کت می پوشاند. در نهایت کراتینه کردن مو باعث افزایش استحکام و خاصیت ارتجاعی مو و در نتیجه درمان موهای آسیب دیده می شود.
در سال های اخیر استفاده از این روش طرفداران زیادی پیدا کرده است. اما بهتر است بدانید که کراتینه مو جدا از قیمت بالا، مزایا و معایبی نیز دارد. پس اگر به فکر کراتینه کردن موهایتان برای براق و براق شدن آن هستید یا می خواهید با این روش از شر موهای سرخ شده خلاص شوید، پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله خانم و آقا با ما همراه باشید. در این مقاله نحوه انجام کراتینه مو، انواع کراتینه مو، مزایا و معایب آن ها و اینکه آیا کراتینه مو را می توان در منزل انجام داد یا خیر را توضیح خواهیم داد. با آموزشگاه و آکادمی خانه عروس همراه باشید.
کراتینه کردن مو و انواع آن
کراتین اصلی ترین پروتئین طبیعی در ساختار مو، ناخن و پوست است. میزان این پروتئین در افرادی که موهای مجعد یا موج دار دارند کافی نیست و در نتیجه موها درخشش و درخشندگی مطلوبی ندارند. در روش کراتینه کردن مو، میزان کراتینه مو افزایش می یابد و در نتیجه مو نرم و براق می شود. آنها اغلب فکر می کنند که با کراتینه کردن موهای خود، مستقیماً موهای خود را صاف می کنند. در صورتی که این یک تصور غلط در بین عموم مردم است. در واقع با این روش شیمیایی یک محلول صاف کننده کراتینه به موها زده می شود و سپس موها را اتو می کنند تا حرارت آن باعث تثبیت مواد کراتینه در مو شود.
ترکیب کراتین با مو و نفوذ کراتین و پروتئین های ضروری به مو، آسیب های کوتیکول مو را التیام می بخشد و ساقه مو را تقویت می کند. با رسیدن این مواد پروتئینی به مو، ساختار آنها از بین می رود و صاف می شوند. مدت زمان کراتینه کردن مو به طول و نوع مو بستگی دارد و معمولاً 90 دقیقه یا بیشتر طول می کشد. زیرا فرمول مناسب برای کراتینه درمانی بسته به نیاز موهای هر فرد متفاوت است اما به طور کلی انواع روش های کراتینه درمانی را می توان در دو گروه قرار داد.
احیای مو با کراتینه کردن مو
یکی از انواع کراتینه مو، کراتینه بازسازی کننده مو است که برای درمان و جایگزینی موهای آسیب دیده استفاده می شود. اگر موهای شما در اثر دکلره و مواد شیمیایی آسیب دیده یا سوخته باشد، بسته به میزان آسیب، کراتینه مو چندین بار انجام می شود تا موها به طور کامل ترمیم و سلامت خود را بازگردانند. خوشبختانه اثرات بازسازی کننده کراتین برای ترمیم سوختگی و آسیب مو دائمی است. این نوع کراتینه کردن مو را میتوان مشابه ویتامینسازی دانست. در واقع با این تفاوت که تاثیر کراتین بسیار بیشتر از ویتامین ها محسوس است.
نوع دوم علاوه بر جوانسازی و درمان آسیب های مو، فر را از بین می برد و خاصیت صاف کنندگی دارد. به این روش کراتینه کردن موهای برزیلی کراتینه صاف و گاهی نانوکراتینه می گویند. دوام و قوام موهای طاس به لطف کراتین برزیلی بستگی به نوع و رنگ موهای شما دارد و از چند هفته تا چند ماه متغیر است. موهای برخی از افراد در عرض چند هفته پس از کراتینه شدن دوباره رشد کرده و به حالت طبیعی خود باز می گردند. اگر موهای بسیار شکننده دارید، رشد موهای جدید ممکن است صاف نباشد. بنابراین در این صورت ریشه مو باید هر سه ماه یکبار صاف شود. البته اخیراً صاف کردن کراتینه متوقف شده و روش های دیگری مانند صاف کردن مجدد یا صاف کردن دائمی موها تکامل یافته است.
تفاوت بین کراتینه کردن مو و چسباندن مجدد
همانطور که توضیح دادیم در طی فرآیند کراتینه شدن مو، پروتئین کراتین به منافذ مو نفوذ می کند و هیچ آسیبی به ساختار طبیعی مو وارد نمی کند. اما در روش ریباندینگ یا صاف کردن دائمی مو، ساختار مو آسیب می بیند و در نتیجه آب و رطوبت در ساقه مو از بین می رود. پس از ریباندینگ، فرد دیگر نیازی به اتو مو ندارد و ماندگاری آن دائمی است. بنابراین اگر پشیمان شدید، دیگر راه برگشتی وجود ندارد و نمی توانید به موهای طبیعی خود برگردید. هزینه اتصال مجدد مو تقریباً 3 برابر کراتوز پیلاریس است. زیرا ساخت آن حدود 7 ساعت زمان می برد و مواد استفاده شده گران است.
تفاوت دیگر این دو روش این است که اگر موهای شما رنگ یا دکلره شده است، می توانید از کراتینه مو برای صاف کردن مو استفاده کنید. زیرا ریباندینگ فقط با مو و رنگ طبیعی قابل استفاده است. علاوه بر کراتینه و ریکاوری، روش های زیادی برای صاف کردن و ترمیم مو وجود دارد. مانند المنت مو، دارک، ولسترت، بوتاکیس و ... اما در حال حاضر این دو نوع روش به عنوان پرطرفدارترین و به عبارتی بهترین روش های ترمیم و صاف کردن مو شناخته می شوند و افراد بسیار کمی روش های دیگر را ترجیح می دهند. برای انتخاب نحوه تنظیم موهای خود با ریکاوری یا کراتینه مو، نیازها و انتظارات و مزایا و معایب هر دو را به دقت بررسی کنید و سپس گزینه بهتر را انتخاب کنید.
مزایا و معایب کراتینه کردن مو
اگر هنوز در مورد کراتینه کردن موهایتان سردرگم هستید و نمی توانید تصمیم بگیرید، توصیه می کنیم این قسمت از مزایا و معایب این روش احیا و صاف کردن موهایتان را مطالعه کنید. آگاهی کامل از فواید و همچنین عوارض جانبی احتمالی، تصویر وسیع تری از کراتینه مو به شما می دهد و به شما کمک می کند تا در مورد آن راحت تر تصمیم بگیرید.
فواید کراتینه کردن مو
یکی از مهمترین مزایای کراتینه مو این است که هیچ آسیب دائمی به مو وارد نمی کند و همانطور که در قسمت تفاوت این روش با روش ریباندینگ گفتیم، ساختار طبیعی کراتینه مو ایجاد نمی کند از بین رفتن. مو مو همچنین انواع موها را می توان کراتینه کرد و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. چه موهای شما مجعد باشد یا مجعد یا حالت دار یا رنگ شده، می توانید آن را صاف کنید و از زیباتر و سالم شدن موهای خود لذت ببرید. بنابراین حتی مجعدترین و وزترین موها با کراتینه کردن (البته اگر زیر نظر یک آرایشگر حرفه ای و با فرمول مناسب موهای شما انجام شود) صاف، صاف و براق می شوند.
مواد به کار رفته در کراتینه مو سرشار از ویتامین های لازم برای مو بوده و آن را به طور کامل تغذیه و تقویت می کند. در واقع مزیت این روش این است که با پر کردن منافذ مو با کراتین، ساختار مو بهبود یافته و در نتیجه ریزش مو کاهش می یابد. هر چه موخوره کمتر باشد، شانه کردن موهایتان راحت تر و بهتر خواهد بود. پس از کراتینه کردن موهایتان، برای حالت دادن به موهایتان به هیچ وسیله گرمایشی مانند اتو مو نیازی ندارید و نیازی به استفاده از محصولات نرم کننده طولانی مدت ندارید. بنابراین موها حداقل برای مدتی از آسیب های شیمیایی و فیزیکی مانند حرارت ناشی از اتو پاک می شوند.
مراقبت بعد از کراتینه درمانی در مقایسه با سایر روش های مشابه کمتر است و برای مراقبت از موهای خود نیازی به استفاده از محصولات خاص و پیچیده ندارید. این روش هم توسط خانم ها و هم آقایان استفاده می شود و محدود به افراد خاصی نیست. علاوه بر این، یکی دیگر از مزایای کراتینه مو این است که دوام زیادی ندارد. زیرا اگر از وضعیت موهای خود راضی نباشید معمولاً 3 ماه پس از کراتینه درمانی به حالت طبیعی خود باز می گردد. البته اگر بعد از کراتینه درمانی مراقبت نکنید، این زمان کوتاه تر می شود.
معایب کراتینه کردن مو
یکی از بزرگترین مشکلات کراتینه کردن مو این است که مواد مورد استفاده می تواند برای انسان حساسیت زا باشد. برخی می گویند که کراتین طبیعی است و هیچ عارضه ای ندارد. اما در نظر داشته باشید که کراتین استفاده شده در این محصول مصنوعی است. در نتیجه، اگر پوست و چشم های حساسی دارید، ممکن است پس از دریافت کراتینه با عوارض جانبی مانند خارش یا بثورات مواجه شوید. همچنین در برخی موارد فرد بعد از اولین دوش بعد از کراتینه درمانی موهای زیادی از دست می دهد که به دلیل فشار به ریشه مو است.
این عوارض در هنگام استفاده از محصولات با کیفیت پایین بیشتر است. بنابراین فراموش نکنید که برای کراتینه کردن مو از آرایشگران متخصص در این امر کمک بگیرید. زیرا علاوه بر مواد بی کیفیت، اگر آرایشگر تجربه کافی نداشته باشد، می تواند موهای شما را در معرض دمای بالا یا ترکیبات شیمیایی زیادی قرار دهد و آسیب های جبران ناپذیری به موهای شما وارد کند. کراتینه کردن مو به طور کلی برای زنان باردار توصیه نمی شود، زیرا ممکن است سلامت آنها و کودک را به خطر بیندازد. دلیل این ممنوعیت این است که کراتینه درمانی با آزادسازی فرمالدئید همراه است.
فرمالدئید، یک ماده خطرناک
فرمالدئید یک ماده سمی و فرار است و توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به عنوان یک ماده سرطان زا شناخته شده است. بنابراین حتی سایر افراد نیز با کراتینه درمانی در معرض این ماده خطرناک قرار می گیرند. البته این خطر کسانی را تهدید می کند که دائما با مواد کراتینه سر و کار دارند. نه کسانی که فقط یک درمان کراتینه انجام می دهند. همچنین میزان فرمالدئید در محصولات مختلف مورد استفاده برای کراتینه مو متفاوت است و معمولاً این مقدار بر روی بسته بندی آنها درج می شود.
علاوه بر این خطر احتمالی، از جمله معایب این روش، قیمت بالای کراتینه مو است. علاوه بر این که کراتینه تراپی روشی نسبتاً پرهزینه محسوب می شود، مراقبت های پس از آن نیز مستلزم استفاده از محصولاتی است که گاه قیمت بالاتری نیز دارند. به عنوان مثال یکی از روش های اصلی درمان استفاده از شامپوهای مخصوصی است که سولفات ندارند و البته قیمت بیشتری نسبت به محصولات معمول موجود در بازار دارند. از طرفی کراتینه مو با وجود قیمت بالا ماندگاری کوتاهی دارد و معمولا پس از دو تا سه ماه موها به حالت اولیه خود باز می گردند و دوباره مجعد می شوند.
نکات مهم بعد از کراتینه مو
برای به دست آوردن بهترین نتیجه از کراتینه کردن مو، باید نکاتی را رعایت کنید و مطمئن شوید که موهایتان همیشه بهترین ظاهر را دارند. از طرف دیگر همانطور که اشاره کردیم کراتینه درمانی از 3 تا 6 ماه طول می کشد. اما ناگفته نماند که میزان مراقبت از موهای خود نقش زیادی در ماندگاری آن دارد. این درمان ها بلافاصله پس از درمان کراتینه شروع می شود. برای اینکه به اصطلاح کراتینه روی موهایتان بنشیند، همیشه از صاف بودن موهایتان مخصوصاً 3 یا 4 روز اول مطمئن شوید.
3 تا 4 روز مراقبت کنید
بنابراین به مدت 4 روز نباید از کش یا سنجاق برای بستن موهای خود استفاده کنید و موها را پشت موهای خود قرار ندهید. چون موهایتان را وز می کند و نرمی خود را از دست می دهد مراقب باشید موهایتان را شانه نکنید، مخصوصاً هنگام خواب مثلاً با استفاده از روبالشی ساتن یا ابریشمی می توانید اصطکاک بین موها و بالش را به حداقل برسانید و از شکننده شدن آن جلوگیری کنید. . روبالشی های دیگر که از پنبه یا پنبه ساخته شده اند، رطوبت را به موها می چسبانند و موها را سریعتر درخشش می دهند.
در واقع، بیشتر مراقبت های پس از کراتینه در 3-4 روز اول بازمی گردد. در این مدت بیش از حد با موهای خود بازی نکنید و علاوه بر عدم استفاده از سنجاق یا بستن موها، تا 72 ساعت از خیس شدن موها به طور تصادفی خودداری کنید بلافاصله خشک کنید پس از این مدت، همیشه باید مراقب چیزهای دیگر باشید. یکی از آنها دقت در انتخاب شامپو است. سولفات های موجود در برخی از شامپوها به کراتین مو آسیب می رساند. بنابراین باید قبل از خرید حتماً مواد تشکیل دهنده شامپو را مطالعه کرده و شامپوهای بدون سولفات و ترجیحاً بدون کلرید سدیم خریداری کنید.